Spin 3

Spin 3

Spin gemaakt van een doos knutselen.

Een leuke knutselactiviteit voor kinderen en volwassenen is het maken van een spin. Dit project is niet alleen creatief en leuk, maar het resulteert ook in een schattige decoratie voor Halloween of gewoon als een leuke knutsel om het hele jaar door van te genieten.

Benodigdheden:

 1. Een leeg wc-rolletje
 2. Zwart papier
 3. Schaar
 4. Lijm
 5. Stift
 6. Wiebeloogjes (optioneel)

Stappen:

 1. Begin met het wc-rolletje. Dit wordt het lichaam van de spin. Je kunt het rolletje in zijn geheel zwart verven of omwikkelen met zwart papier. Laat het goed drogen als je verf hebt gebruikt.
 2. Terwijl het lichaam van de spin droogt, kun je de poten voorbereiden. Knip acht lange, dunne stroken uit het zwarte papier. Deze zullen de poten van de spin vormen. Je kunt ze indien gewenst een beetje krullen om ze er wat enger uit te laten zien.
 3. Als het lichaam droog is, lijm dan de acht poten aan de onderkant van het wc-rolletje. Verdeel ze gelijkmatig over de omtrek om de spin een realistische uitstraling te geven. Laat de lijm goed drogen voordat je verder gaat.
 4. Teken nu twee grote spinnenogen met de stift op het lichaam van de spin. Als je wilt, kun je wiebeloogjes gebruiken voor een speels effect.
 5. Je kunt ook een griezelige glimlach tekenen of uitknippen en deze op het gezicht van de spin lijmen.
 6. Laat je spin drogen en bewonder het eindresultaat! Je hebt nu je eigen zelfgemaakte spin gemaakt die je kunt gebruiken om je huis te versieren of om cadeau te geven aan vrienden en familie.

Deze eenvoudige knutseltip is een geweldige manier om creatief bezig te zijn en tegelijkertijd een leuke decoratie te maken. Het is perfect voor Halloween of gewoon om het hele jaar door van te genieten. Veel knutselplezier!

Stap 1: Verzamel materialen Om te beginnen met het maken van je spin-idee knutselproject, moet je enkele materialen verzamelen. Je hebt nodig:

 • Een stuk karton
 • Zwart en wit knutselpapier
 • Scharen
 • Lijm
 • Ogen stickers
 • Potloden
 • Een stuk touw

Stap 2: Teken en knip de spin Teken op het zwarte knutselpapier de omtrek van een spin. Dit kan een ronde vorm zijn met acht poten. Knip de spin zorgvuldig uit met behulp van de schaar. Je hebt nu de basis van je spin.

Stap 3: Voeg ogen toe Plak de ogen stickers op de voorkant van de spin. Dit geeft je spin een vriendelijk gezicht.

Stap 4: Maak de poten Teken acht poten op het zwarte knutselpapier en knip ze uit. Vouw ze vervolgens in een zigzagpatroon om een beetje textuur en beweging aan je spin toe te voegen. Bevestig de poten aan de onderkant van de spin met lijm.

Stap 5: Maak het web Gebruik het witte knutselpapier om een spinnenweb te maken. Teken concentrische cirkels en verbind ze met lijnen om het web te creëren. Knip het web uit en plak het op het stuk karton.

Stap 6: Bevestig de spin Lijm de spin in het midden van het spinnenweb op het karton. Zorg ervoor dat hij stevig vastzit.

Stap 7: Maak een lus Knip een stuk touw af en maak er een lus van. Bevestig de lus aan de bovenkant van het karton zodat je je spin-idee als een decoratie kunt ophangen.

Stap 8: Personaliseer Je kunt je spin-idee verder personaliseren door er kleuren aan toe te voegen, patronen te tekenen of andere versieringen toe te voegen.

Stap 9: Bewonder je creatie Nu je spin-idee knutselproject klaar is, bewonder je het werk dat je hebt gedaan. Je hebt een leuke decoratie gemaakt die je aan de muur kunt hangen of als een uniek cadeau kunt geven.

Veel plezier met het maken van je spin-idee knutselproject en laat je creativiteit de vrije loop!

Knutsel materiaal:

 • Kartonnen ei doos
 • Zwarte en witte verf
 • Schaar

In stappen:

 1. Knip één cup uit je kartonnen ei doos.
 2. Schilder zwart en laat drogen.
 3. Knip 8 stukjes pijpenrager voor de pootjes en plooi ze al voor.
 4. Steek langs elke kant van je cup 4 pijpenragers voor de pootjes.
 5. (prik eerst een gaatje met je schaar of mes)
 6. Kleef of schilder de ogen en je spin is klaar.


Knutselpakketten

Breien