Spin 4

Spin 4

Spin van wc rolletjes maken.

Een leuke knutselactiviteit voor kinderen en volwassenen is het maken van een spin. Dit project is niet alleen creatief en leuk, maar het resulteert ook in een schattige decoratie voor Halloween of gewoon als een leuke knutsel om het hele jaar door van te genieten.

Benodigdheden:

 1. Een leeg wc-rolletje
 2. Zwart papier
 3. Schaar
 4. Lijm
 5. Stift
 6. Wiebeloogjes (optioneel)

Stappen:

 1. Begin met het wc-rolletje. Dit wordt het lichaam van de spin. Je kunt het rolletje in zijn geheel zwart verven of omwikkelen met zwart papier. Laat het goed drogen als je verf hebt gebruikt.
 2. Terwijl het lichaam van de spin droogt, kun je de poten voorbereiden. Knip acht lange, dunne stroken uit het zwarte papier. Deze zullen de poten van de spin vormen. Je kunt ze indien gewenst een beetje krullen om ze er wat enger uit te laten zien.
 3. Als het lichaam droog is, lijm dan de acht poten aan de onderkant van het wc-rolletje. Verdeel ze gelijkmatig over de omtrek om de spin een realistische uitstraling te geven. Laat de lijm goed drogen voordat je verder gaat.
 4. Teken nu twee grote spinnenogen met de stift op het lichaam van de spin. Als je wilt, kun je wiebeloogjes gebruiken voor een speels effect.
 5. Je kunt ook een griezelige glimlach tekenen of uitknippen en deze op het gezicht van de spin lijmen.
 6. Laat je spin drogen en bewonder het eindresultaat! Je hebt nu je eigen zelfgemaakte spin gemaakt die je kunt gebruiken om je huis te versieren of om cadeau te geven aan vrienden en familie.

Deze eenvoudige knutseltip is een geweldige manier om creatief bezig te zijn en tegelijkertijd een leuke decoratie te maken. Het is perfect voor Halloween of gewoon om het hele jaar door van te genieten. Veel knutselplezier!

Stap 1: Verzamel materialen Om te beginnen met het maken van je spin knutselwerk, moet je de benodigde materialen verzamelen. Je hebt zwarte en witte chenilledraad, wiebelende oogjes, lijm, en een schaar nodig. Zorg ervoor dat je alle benodigde items bij de hand hebt voordat je begint.

Stap 2: Maak het lichaam Neem een stuk zwarte chenilledraad en vorm het tot een cirkel om het lichaam van de spin te vormen. Laat een klein uiteinde over om als poot te dienen. Gebruik lijm om de uiteinden aan elkaar te bevestigen en laat het drogen.

Stap 3: Maak de poten Knip acht gelijke stukken zwarte chenilledraad af voor de poten van de spin. Buig elk stuk in de vorm van een poot en bevestig ze aan het lichaam van de spin. Zorg ervoor dat je vier poten aan elke kant bevestigt.

Stap 4: Voeg de oogjes toe Lijm twee wiebelende oogjes aan de voorkant van het lichaam van de spin. Dit geeft je spin een schattig gezicht.

Stap 5: Maak het web (optioneel) Als je wilt, kun je een web maken voor je spin. Gebruik witte chenilledraad om een cirkel te vormen en maak vervolgens diagonale lijnen om het web te creƫren. Bevestig het web aan de poten van de spin.

Stap 6: Laat alles drogen Laat je spin knutselwerk drogen zodat de lijm goed kan hechten en alle onderdelen stevig vastzitten.

Stap 7: Versier en speel Je kunt je spin verder versieren door stippen of strepen toe te voegen aan het lichaam of de poten. Als je klaar bent, kun je je zelfgemaakte spin gebruiken als decoratie of als een leuk speelgoed om mee te spelen.

Nu heb je een schattige spin gemaakt met chenilledraad! Veel plezier met knutselen en het decoreren van je spin.

Knutselmateriaal:

 • Wc rolletje
 • Zwarte en witte verf
 • Zwart papier
 • Lijm

In stappen:

 1. Halveer je wc rolletje, schilder zwart en laat drogen.
 2. Uit het zwarte papier knip je 4 stroken voor de poten.
 3. Steek ze door het wc rolletje en lijm vast.
 4. Plooi de twee buitenzijden van het wc rolletje wat toe.
 5. Breng ogen aan en je spin is klaar.


Knutselpakketten

Breien