Halloween

Halloween

Halloween is een jaarlijks terugkerend feest dat vooral in Noord-Amerika en Groot-Brittannië gevierd wordt op 31 oktober, de avond voor Allerheiligen. Tijdens Halloween verkleden mensen zich in angstaanjagende kostuums en gaan ze langs de deuren om snoep op te halen. Deze traditie wordt ‘trick-or-treat’ genoemd.

Oorspronkelijk werd Halloween gevierd door de Kelten, een volk dat in Ierland, Schotland en delen van Engeland leefde. Zij geloofden dat op deze dag de geesten van overledenen terugkeerden naar de aarde. Om deze geesten te verjagen droegen de Kelten angstaanjagende maskers en kostuums.

Tegenwoordig is Halloween een populair feest dat ook in Nederland en andere delen van Europa gevierd wordt. Naast het verkleden en het ‘trick-or-treaten’ worden er ook Halloweenfeesten georganiseerd, waarbij mensen zich kunnen vermaken met enge spelletjes en griezelige decoraties.

Halloween is niet alleen een feest van verkleedpartijen en zoetigheid, maar ook van het bovennatuurlijke en het macabere. Het is een tijd om onze diepste angsten en fantasieën te verkennen, en om ons te laten meevoeren in de mysterieuze wereld van spoken, vampiers en andere enge wezens.
ballon-heks/
decoratieve-pompoen-zijdepapier/
Spin
spin-2/
spin-3/
spin-4/

KnutselpakkettenKnutselpakketten

Breien